Een 'Qlic' met onze klanten

Deze maand te lezen in de week in week uit: "Een 'qlic' met onze klanten". Qlic hier voor het originele artikel.

door Jaap Ruiter

Hetzelfde bedrijf maar een nieuwe naam. Dat is ‘Qlic’, voorheen ‘Poelman Automatisering’. “We zijn sterk gegroeid en bovendien heb ik een nieuwe compagnon: Kristiaan Krol”, legt Marijn Poelman uit. “Daarom hebben we voor een nieuwe bedrijfsnaam gekozen: Qlic, dat net als voorheen is gevestigd aan de Bloemdijk 2A in Borger”

In eigen beheer

Het automatiseringsbedrijf van Marijn Poelman en Kristiaan Krol is een allround ICT-bedrijf met ondermeer: schrijven van maatwerk-applicaties, ontwerpen en beheren van websites, leveren, installeren en repareren van computers, aanleg van complete netwerken met meerdere computers, fileserver, netwerkprinter, telefooncentrale en mobiele pin. “We hanteren daarbij de slogan ‘uw probleem, onze zorg’”, vult Kristiaan Krol aan. “We doen alles in eigen beheer, van het uitzoeken van hardware tot het installeren van software. Bovendien zijn we ook nog eens heel laagdrempelig. Onze klanten weten dat ze gewoon bij ons binnen kunnen lopen met een defecte laptop of met de vraag of we nog dezelfde dag een computer kunnen leveren.”

ZZP’ers en MKB

Marijn Poelman geeft aan dat uitbreiding onontkoombaar was omdat Qlic steeds meer landelijke klanten heeft gekregen, vooral vanwege het schrijven van zogenaamde applicaties: op maat gesneden programma’s. “Daarbij kun je denken aan online planning van personeel of auto’s, voorraadbeheer, online administratie oplossingen, webshops, etc. Soms schrijven we ook zelf programma’s als ondernemers een specifieke vraag hebben en er geen softwarepakket is dat aan deze vraag kan voldoen.” Marijn Poelman voegt er aan toe dat Qlic er is voor zowel de beginnende ZZP’er als voor grotere bedrijven in het MKB. “Zelfs detacheren van PHP-programmeurs is voor ons geen enkel probleem.”

Innoverend

Qlic is ook een innoverend automatiseringsbedrijf. Op dit moment is Qlic bezig met het vanaf de grond opbouwen van een ERP-systeem op maat, voor een groot bedrijf in zonnepanelen. “Deze data-invoer wordt door het hele bedrijf gebruikt waardoor communicatie en informatievoorziening optimaal zijn met efficiëntie, effectiviteit en flexibiliteit als gevolg”, vertelt Marijn Poelman niet zonder trots. “Bovendien is het compleet web-based opgebouwd waardoor de ondernemer en andere geautoriseerde gebruikers altijd en overal ter wereld kunnen inloggen in het systeem en direct kunnen bijsturen als dat nodig mocht zijn.”

www.qlic.nl

Ondanks de uitbreiding van personeel en werkzaamheden geven Marijn Poelman en Kristiaan Krol aan dat Qlic een klantgericht automatiseringsbedrijf wil blijven dat dicht bij zijn klanten staat omdat persoonlijk contact een belangrijke meerwaarde is. “We willen de mens achter de ondernemer blijven zien. Pas dan kun je optimaal adviseren en weet je wat een bedrijf echt nodig heeft. Wij gaan altijd echt voor een ‘qlic’ met onze klanten.”

Qlic is (nog steeds) gevestigd aan de Bloemdijk 2A in Borger. Telefoon: 088-0123900. Voor meer informatie kunt u ook een kijkje nemen op www.qlic.nl.

 

Marijn Poelman
Qlic

Terug naar overzicht