Gunnar Optiks, de bril voor pro's

Wanneer je net als mij een behoorlijk aantal uur per dag naar een beeldscherm aan het staren bent wil het wel eens voorkomen dat je last van je ogen krijgt. In mijn geval was het voornamelijk irritatie aan de ogen, hoofdpijn en het niet langer kunnen focussen op bv grote lappen tekst.

Uiteraard ben ik vervolgens naar de opticien gegaan, na een uitvoerige test heeft deze een bril aan mij weten te slijten, helaas zonder resultaat. De klachten bleven maar aanhouden en ik was de wanhoop nabij. Hoe zou ik mijn werk kunnen uitvoeren als ik iedere dag hoofdpijn kreeg en nog erger de tekst niet meer goed kon lezen.

Eureka, de oplossing bied zich aan

Gelukkig liet de oplossing niet lang op zich wachten, tijdens het bekijken van een prijsuitslag kwam ineens een bril als prijs naar voren welke speciaal ontwikkeld was voor mensen die dagelijks lange tijden naar een beeldscherm staren. Zodoende kwam ik op het spoor van de Gunnar Optiks.

De bril valt op door zijn gele glazen, welke speciaal ontwikkeld zijn om de straling van beeldschermen tegen te houden, en zodoende de ogen “minder vermoeid” te maken. Eerst zien dan geloven was mijn eerste ingeving.

Uiteindelijk heb ik tijdens een aanbieding toch een bril besteld, en warempel voor mij heeft het toch daadwerkelijk effect. Wanneer je de bril opzet merk je meteen dat de wereld wat “donkerder” word, je zou het kunnen vergelijken met het effect van een zonnebril.

Conclusie

Inmiddels ben ik ruim twee maand verder en heb ik geen moment spijt gehad van mijn aankoop, ik kan nu gewoon zonder problemen mijn uren draaien op het werk en ik heb zo goed als geen last meer van hoofdpijn, geïrriteerde ogen en het lezen van teksten.

 

Peter Venema
Qlic

Terug naar overzicht