Boerenrock festival

De klant

Boerenrock! Een begrip in het noorden. Hét feest als het gaat om crossen, vertier, kermis en natuurlijk muziek! Sinds 10 jaar is het festival enorm uitgegroeid van 1000 tot 22000 bezoekers, allemaal opgebouwd door vrijwilligers! Deze groei zorgt voor vele dingen, waaronder een nieuwe website die écht bij het spektakel genaamd ‘Het Boerenrockfestival’ hoort.

De kwestie

Het festival groeide en daarmee de vraag naar online informatie. Aan ons de vraag om een nieuwe website te ontwerpen die anders is dan andere websites. Die sfeer overbrengt en bezoekers laat voelen wat de sfeer van het festival is. Geschikt voor elk publiek.

Onze uitwerking

De website straalt het vertier, de feeststemming en de omschrijving van het festival perfect uit; namelijk: “Het Gekste evenement van het Noord’n”. De website is responsive voor elk device, zit vol nieuwe mooie snufjes en wordt goed online gevonden. Een website waar we als Qlic erg trots op zijn.

Websites

Een goed scorende en doeltreffende website?

Screens Boerenrock

Gebruiksvriendelijkheid op 1

De website heeft een erg uniek uiterlijk! Wanneer je voor de eerste keer de website bezoekt krijg je een video die alles van het festival omschrijft! Deze video wordt op ieder apparaat weergegeven en als de video door het apparaat niet wordt ondersteund, krijg je een mooie afbeelding te zien van het evenement!

Als je naar het Boerenrockfestival bent geweest is de kans groot dat je jezelf terugziet in de after-movies die over de website verspreid staan.

Macbook Smulderstextiel
Mac Boerenrock

Meerdere animaties

Het ontwerp van deze website was een van de grootste uitdagingen. Boerenrock heeft ons opdracht gegeven de website in de kleuren van Boerenrock te maken. Het uiterlijk moest zo uniek mogelijk zijn met veel interactie, en dat is gelukt. Er zijn blokken met tekst, afbeelding of video’s die van boven naar beneden in het beeld komen, van links naar rechts of met een transparantie in het element. Een van deze eerste overgangen zie je direct bij de intro van de website. Dan staat links een afbeelding en komt er naar mate je verder scrolt een tekst vanaf rechts in een wit kader!

Macbook boerenrock

Nieuwsbriefsysteem

Verder is er nog een koppeling gemaakt met een nieuwsbriefsysteem. Men kan zich dus aanmelden op de website op een eenvoudige manier, waarna de emailadressen opgeslagen worden in dit systeem. Deze worden eens in de zoveel tijd verstuurd om mensen weer op de hoogte te brengen van het komende evenement! Zo weet iedereen direct wanneer het Boerenrockfestival weer gehouden wordt!

Bekijk deze website

Een idee uit laten werken?

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden of heb je een specifieke vraag? Marijn Poelman helpt je graag verder.

Contact met Marijn