Het EW planningsysteem

De klant

EnergieWonen is met meer dan 250 installaties per maand een marktleider te noemen op het gebied van zonnepanelen in Nederland. Met ruim 50 medewerkers en circa 18 service- en adviespunten is er altijd een specialist in de buurt. Qlic en EnergieWonen werken al jaren samen aan de maatwerkontwikkeling van alle software en applicaties van EnergieWonen. Onlangs heeft EnergieWonen een FD Gazellen award gewonnen!

De kwestie

Het op maat gemaakte ERP had nog geen slimme functionaliteiten voor het efficiënt plannen van ritten. Het plannen ging met de hand en kostte dus veel tijd. Daarnaast werden routes niet altijd op de meest korte manier gereden. Omdat het bedrijf groeit werd dit 'gat' steeds groter. Ook ging er onnodig tijd zitten in het administreren van de ritten.

Onze uitwerking

Voor EnergieWonen hebben wij een op maat gemaakte planningsmodule ontwikkeld die zorgt voor een efficiënte manier van werken. De nieuwe module genereert automatische planningen op basis van projecten, bussen, postcode en reistijd. Dit alles door middel van API-koppelingen met Google Maps, GeoNames en de GPS-trackers in de bussen. De besparing: 150 uur per week!

ApplicatiesKoppelingen

Een goed scorende en doeltreffende website?

Besparing van ruim 30 uur per dag!

Met de nieuwe planningsmodule is efficiënt plannen een eitje! Het plannen gaat nu namelijk vele malen efficiënter: onnodige kilometers worden voorkomen. De module levert een besparing in reistijd op van 1 uur per dag per bus. Elke bus heeft drie medewerkers en per dag rijden er gemiddeld tien bussen rond. Dit betekent een tijdswinst van 30 uur per dag; dat is zo'n 150 uur per week. Als een medewerker € 25,- per uur kost, dan kom je uit op een besparing van € 3.750,- per week!

Meer informatie over een CRM- of ERP-systeem op maat
Screens Energiewonen planningssysteem

Koppelingen met Google en GeoNames

Het systeem haalt realtime gegevens op door middel van Google Maps en GeoNames. Elk project staat geregistreerd zodat altijd is te zien welk project aansluit bij het project dat op dat moment uitgevoerd wordt. Stel, een bus met drie man personeel is om 1 uur klaar bij een klus. Dankzij het systeem is het mogelijk om te kijken welke klus op de route ligt die nog zou passen binnen de beschikbare tijd. Op deze manier kunnen werknemers efficiënter werken.

Exacte facturatie door GPS-trackers in de bussen

Facturatie is een stuk overzichtelijk geworden. Dankzij een koppeling met een GPS-tracker registreert het systeem exact de gereden tijden. Op deze manier is precies te zien welke tijden te factureren zijn. Daarnaast hoeft het personeel zich niet zelf meer bezig te houden met rittenregistraties, wat ook weer tijd scheelt.

Ik zou graag efficiënter gaan werken
Macbook energiewonen
IMac Energiewonen-igsys

CRM en ERP op maat

Deze planningsmodule is een uitbreiding op een compleet op maat gemaakt CRM- en ERP-systeem. De webbased software is geheel aangepast en gemaakt op de bedrijfsprocessen. Hierdoor kan EnergieWonen efficiënter werken en groeien.

Wil je ook weten waarom software op maat soms slimmer is dan werken met een standaard pakket? Neem contact met ons op en we bespreken samen jouw situatie!

Ook interessant:

Een idee uit laten werken?

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden of heb je een specifieke vraag? Marijn Poelman helpt je graag verder.

Contact met Marijn