Scriptplus

De klant

Scriptplus is onderdeel van het Taalcentrum-VU en verzorgt vakkundig onderwijs op het gebied van zakelijk en literair schrijven. Cursussen variëren van proza voor kinderen tot copywriting en schrijven voor het web. De cursussen kunnen gevolgd worden door zowel particulieren als bedrijven.

De kwestie

De website van Scriptplus was onderdeel van de website van de Hogeschool van Amsterdam. Toen het Taalcentrum-VU Scriptplus overnam, moest de website ook worden verhuisd. Dit resulteerde in de vraag naar een opzichzelfstaande website die bereikbaar moest zijn via een eigen domeinnaam.

Onze uitwerking

Het resultaat is een tekst-based website waarbij de focus ligt op het aanbieden van cursussen. Doordat de website tekst-based is was er minder ruimte voor het grafische aspect. Toch is het gelukt om een eigen draai te geven aan het ontwerp waardoor de website van Scriptplus erg duidelijk, herkenbaar en praktisch is geworden.

Websites

Een goed scorende en doeltreffende website?

Screens Scriptplus

Een conversiegerichte website

Het doel van de website is het vergaren van zoveel mogelijk aanmeldingen voor de verschillende cursussen en opleidingen die Scriptplus biedt. Dit wordt gerealiseerd door de website zoveel mogelijk tekst-based te maken. Uiteraard is er ook aandacht besteed aan het grafische aspect, maar de focus ligt sterk op de content.

Het ontwerp meegenomen uit een bestaand ontwerp

Het bestaande idee is overgenomen. Echter is de website aangepast aan de eisen des tijds. Ook is er nagedacht over de positie van verschillende items en zijn er call to actions toegevoegd. Dit alles om het de bezoeker zo eenvoudig mogelijk te maken en om zoveel mogelijk conversie te genereren.

De website is zo overzichtelijk mogelijk gemaakt waarbij continu is gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid.

Stuur ons je projectomschrijving!

Tablets Scriptplus
quote Scriptplus

Koppelingen met de mailbox en een betalingsprovider

De aanmeldingen voor de website worden automatisch op de achtergrond verwerkt. De aangemelde cursisten ontvangen automatisch een bevestiging in de mail. Daarnaast is het mogelijk om de cursussen en opleidingen direct online te betalen via iDeal.

De mogelijkheden binnen websites zijn eindeloos. Met het bouwen van deze website is rekening gehouden met de bezoeker.

Meer informatie over websites?

Op onze pagina websites kun je meer informatie vinden. Heb je liever dat een medewerker contact met je opneemt? Vul dan ons contactformulier in en je hoort zo snel mogelijk van ons.

Laat ons contact opnemen