Zorgplein Salland

De klant

Zorgplein Salland is een initiatief van Deventer Ziekenhuis en Salland Zorgverzekeringen. Actuele informatie over zorg en gezondheid wordt op de website van Zorgplein Salland gepresenteerd.

De kwestie

Iedere maand staat Zorgplein Salland in het teken van een nieuw thema, waarbij landelijke onderwerpen gerelateerd aan zorg en gezondheid worden vertaald naar de Sallandse regio. Dit moest worden weergegeven in een nieuwe frisse website.

Onze uitwerking

Deze fris ogende website kent een goede balans tussen de informatie en de grafische weergave. Bij zorg gerelateerde websites kom je dit niet veel tegen. Door een goede combinatie van design en techniek is Zorgplein Salland een website die je niet snel kunt vergeten. Een voorbeeld van een sterke samenwerking tussen Qlic en Ongewoon.

Websites

Een goed scorende en doeltreffende website?

IMacs zorgpleinsalland

Artikelen

De inhoud van de website bestaat voornamelijk uit relevante artikelen over zorg en gezondheid. Een artikel kan zowel op zichzelf staan, als gekoppeld zijn aan een thema of aan meerdere tags. Aan de hand van de gemaakte relaties wordt een artikel op de juiste plekken getoond, ook zijn deze relaties essentieel voor de werking van de interne zoekmodule. Zodra er op bijvoorbeeld op een onderwerp 'Zorg' gezocht wordt, maakt de website een duidelijk overzicht van de gevonden resultaten.

Tablets zorgpleinsalland
Mockup zorgpleinsalland

Een uitgebreid filter menu

De pagina ‘Artikelen’ heeft een uitgebreid filter menu waardoor het mogelijk is om artikelen binnen het eigen interessegebied te tonen. Dit filter menu is weer gekoppeld aan de verschillende thema’s waarmee de weergave van de artikelen via de URL kan worden bepaald.

Bij ieder artikel worden gerelateerde artikelen getoond. Hiervoor wordt gekeken naar het thema waarin het huidige artikel actief is, maar ook worden de gekoppelde tags met elkaar vergeleken. Het artikel met de meeste overeenkomende tags komt vooraan te staan, met het daarop volgend artikel erna.

Macbook zorgpleinsalland

Elke maand een nieuw thema.

De maandelijkse thema’s zijn vooraf aan te maken. Door middel van een startdatum kan worden aangegeven vanaf welke maand het thema actief moet zijn. Zodra de desbetreffende datum is bereikt wordt het thema automatisch online gezet. Dit zorgt er voor dat het onderhouden van de website zeer eenvoudig is.

Benieuwd naar de techniek die achter de website schuil gaat en of vragen over hoe dit in je eigen website toe kunt passen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een idee uit laten werken?

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden of heb je een specifieke vraag? Marijn Poelman helpt je graag verder.

Contact met Marijn