Integron

De klant

Met vestigingen door heel Nederland, gespecialiseerd in aandrijftechniek, engineering, speciaalmachinebouw en marine systems & services is Integron een grote speler op het gebied van techniek. Een klant waar we dan ook erg trots op zijn.

De kwestie

Het ontbreken van overzicht voor de NAM, de organisatie waarvoor Integron inspecties van slangen uitvoert. Integron wilde inzicht geven in de gang van zaken omtrent alle slangen die zijn geleverd, gemonteerd en/of aan onderhoud toe zijn. Dit doormiddel van dynamische rapportages.

Onze uitwerking

Een rapportage tool gekoppeld aan het bestaande ERP systeem van Integron. Een inlogportal met een rechten systeem waarbij functie afhankelijk gegevens kan worden ingezien. Data wordt automatisch elke 24 uur ingelezen waardoor de rapportages altijd up-to-date zijn.

Applicaties

Een goed scorende en doeltreffende website?

IMacs integron

Koppeling met het bestaande ERP systeem

Een rapportage tool wordt pas een rapportage tool op het moment dat er gegevens beschikbaar zijn om rapportages van te maken. De koppeling is tot stand gebracht en door middel van een zogenoemde cronjob worden de gegevens elke 24 uur uit de database van het ERP systeem gehaald. Zo weet de NAM zeker dat de getoonde gegevens up-to-date zijn.

Een rechtensysteem

Niet iedereen mag toegang hebben tot alle gegevens binnen het systeem. Daarom hebben wij een rechten systeem gebouwd. Dit houdt in dat je afhankelijk van je rechten toegang hebt tot relevante data binnen het systeem. Een vestigingsleider heeft bijvoorbeeld rechten om alleen de statistieken/rapportages van zijn/haar vestiging in te kunnen zien, terwijl een regiomanager toegang kan hebben tot alle gegevens van die regio. Een enkeling heeft toegang tot alle data binnen het systeem. Een duidelijke hiërarchische structuur en vertrouwelijke informatie wordt op deze manier beschermd.

Ik zoek een toevoeging voor mijn systeem

Macbook Integron
Screens Integron

Overzichtelijke en dynamische rapportages

De rapportages zijn zo gemaakt dat in een oogopslag te zien is wat de status is. Nette en vooral duidelijke grafieken waarin statussen van slangen te zien zijn. Zo is bijvoorbeeld een onderverdeling gemaakt in keuringen die dit jaar nog uitgevoerd moeten worden, keuringen die al hebben plaatsgevonden en de uitkomst van deze keuringen. Ook is te zien welke slangen zijn afgekeurd en zijn er details beschikbaar van de betreffende slangen.

Doorklikken vanuit een rapportage voor details

Wat het systeem nog completer maakt is de mogelijkheid tot het inzien van details. Een rapportage over bijvoorbeeld afgekeurde slangen biedt deze tool de mogelijkheid tot het aanklikken van de afgekeurde slangen waarna een lijst met details omtrent de slangen wordt getoond. Details zijn het betreffende slangnummer, een omschrijving, de area, locatie, soort, risico klasse, inspectiedatum, vervaldatum en de actuele status. Daarnaast, indien beschikbaar een inspectierapport.

ipads Integron

Beheeromgeving

Het systeem heeft ook een beheeromgeving, met de juiste rechten is het mogelijk om documenten te plaatsen of te downloaden. Kun je mailsjablonen toevoegen, bewerken en verwijderen. Is het mogelijk om notificaties achter te laten en vindt je de gegevens van alle gebruikers. Daarnaast is het hier mogelijk om de verschillende area’s, regio’s en locaties in te voeren. Ook zie je hier de overkoepelende contactgegevens.

Intern berichten sturen

Nog een extra toevoeging is de optie tot het intern versturen van berichten. Het systeem heeft een functie wat het mogelijk maakt om binnen het systeem berichten omtrent slangen te sturen.

Een uitgebreide rapportage tool

Kortom Qlic heeft voor Integron een uitgebreide rapportage tool gebouwd welke veel verschillende extra’s bevat maar waarbij de focus ligt op het tonen van rapportages uit de automatisch ingelezen data.

Een idee uit laten werken?

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden of heb je een specifieke vraag? Marijn Poelman helpt je graag verder.

Contact met Marijn