Front-end

De front-enders maken van het ontwerp een werkende website. Je Photoshop ontwerp wordt in stukken geknipt en de losse stukken worden in CSS gepositioneerd. Waarna doormiddel van HTML code de tekst/inhoud wordt toegevoegd.

Aan deze code stellen wij strikte kwaliteitseisen. De code moet duidelijk, snel, efficiënt, kloppend en bewerkbaar zijn. Ook wordt waar nodig gebruik gemaakt van Javascript code. Bijvoorbeeld voor het tonen van afbeelding carrousels of animaties, hierin kan Javascript worden aangevuld met jQuery.

Wil je meer informatie over front-end werkzaamheden?

CSS, HTML, Javascript en jQuery.

 • Basing, slicing
 • CSS, code welke de mogelijkheid biedt tot de vormgeving van webpagina’s. Kleuren, vormgeving, lettertypes.
 • HTML is de schrijftaal, opmaaktaal voor websites. Hierin wordt bepaald waar en hoe elementen komen. Hoe wordt je pagina weergeven op het scherm.
 • Met javascript kun je de webpagina interactief maken. Bijvoorbeeld wanneer een bezoeker je website bezoekt. Hij/zij ziet een venster waarin naar zijn/haar naam wordt gevraagd. Hij/zij typt de naam in, drukt op enter en zijn/haar naam wordt op alle gewenste pagina’s binnen je website met zijn naam aangesproken.
 • jQuery is een krachtige bibliotheek waarin codes staan die kunt gebruiken om dynamische webpagina’s te maken. Dit valt vaak samen met Javascript.

Testen

Wanneer het ontwerp is gebased, lopen we de hele website na op verschillende punten. Het zogenoemde testen. De website wordt in ieder geval op onderstaande items getest.

 • De code voldoet 100% aan de gestelde W3C schools.

  Iedere pagina wordt gecontroleerd op fouten in de code. Bijvoorbeeld elementen met dezelfde benaming (ID) mogen maar één keer per pagina voorkomen, dit zal een foutmelding genereren die wij vervolgens oplossen. Verouderde functionaliteiten die nog wel werken geven een waarschuwing, hierop passen wij de code aan zodat deze gegarandeerd werkt.

 • De afbeeldingen voldoen aan de gestelde norm van Google Pagespeed Insights

  Afbeeldingen die onnodig groot zijn komen via deze test naar voren. Deze afbeeldingen optimaliseren wij zodanig dat deze voldoen aan de gestelde eisen van Google.

 • Cross-browser

  De basing (website) wordt in meerdere browsers (o.a. internet explorer, firefox, google chrome) bekeken door verschillende medewerkers van het Qlic team. Iedere afwijking wordt genoteerd om vervolgens besproken te worden en aan de hand daarvan te worden verbeterd.

 • Responsive

  Je website wordt ook bekeken op meerdere draagbare apparaten zoals telefoon en tablets. Veel bezoekers komen tegenwoordig via een smartphone of tablet je website binnen. De website moet goed weergegeven worden op deze devices. Er wordt vooral gekeken naar hoe de website gepresenteerd wordt en of het geheel goed leesbaar is. Afstanden tussen tekstregels worden vergroot of verkleind naar aanleiding van onze testresultaten.

Basing in eigen huis

Wij kiezen bewust voor het basen in eigen huis. Onze ervaring heeft uitgewezen dat basing bepalend is voor verschillende factoren in het na traject. Zo kan een goede basing een zoekmachine optimalisatie veel sneller en makkelijker oppakken dan een basing waarin de code opgeschoond moet worden.

Wil je graag een 100% responsive en geoptimaliseerde basing?

Wij helpen je graag verder.

Een website is nooit helemaal af, aanpassingen doorvoeren aan de website is een belangrijk iets, ook als de website online staat. Een goede basing zorgt ervoor dat je aanpassingen op een efficiënte manier kunt doorvoeren. Dit is natuurlijk afhankelijk van de soort en grote van de aanpassingen.

Om je website up to date te houden qua inhoudt is het belangrijk dat de website met een goed werkend CMS systeem wordt afgeleverd. Hierover vertellen wij je graag meer.

Wil je meer informatie laat ons dan contact met je opnemen, bel of mail voor het maken van een afspraak en dan kunnen we onder het genot van een kop koffie de opties bespreken.

Ontwerp

Websites zijn zoveel meer dan mooie plaatjes en bijhorende teksten. Een ontwerp gaat over structuur, gebruiksgemak, doelen en verwachtte resultaten (conversie). Het is de basis voor een goed functionerend, hoog scorende en doeltreffende website.

Lees meer

Front-end

Na het realiseren van een ontwerp gaan we praten over basing. In deze fase gaan we bezig met de techniek van de website. Ontwerpen worden in deze fase omgezet in code. Makkelijk gezegd, het ontwerp wordt een werkende website.

Lees meer

CMS

Wanneer de website live is gegaan en bezoekers de website online hebben gevonden is het natuurlijk van groot belang dat de website op een eenvoudige manier onderhouden kan worden. Dit regel je in een CMS, waar wij je graag meer over vertellen.

Lees meer