Makkelijk grote bestanden delen?

Wij als ontwikkelaars lopen er vaak tegen aan dat bestanden te groot zijn om via de mail te versturen. Meestal kun je via de mail bestanden tot maximaal 20 - 25 MB delen. Bijvoorbeeld bij PSD bestanden (website ontwerpen) zie je vaak dat deze bestanden groter zijn dan de limiet van 20 – 25 MB. Dit is dan ook een perfect voorbeeld om te zeggen dat WeTransfer in dit soort gevallen een hele goede oplossing is.

Op de website www.wetransfer.com zie je direct wat je er kunt doen, namelijk het uploaden van bestanden.

De mogelijkheden

WeTransfer levert twee mogelijkheden waarop bestanden met anderen gedeeld kunnen worden. De eerste hiervan is via de mail. U voert simpelweg het e-mailadres van de ontvanger in en na het uploaden wordt er automatisch een mail gestuurd met daarin de link naar het bestand. Doordat u ook uw eigen e-mailadres kunt invoeren, krijgt u een bevestigingsmail met daarin de melding dat het bestand gedownload is.

Ook is het mogelijk om via WeTransfer een directe downloadlink te ontvangen die u vervolgens zelf kunt delen via bijvoorbeeld Skype.

Bestanden geplaatst op WeTransfer blijven bij gratis gebruik 1 week op hun server beschikbaar. Daarna worden deze bestanden verwijderd. Voorheen was dit 2 weken in plaats van 1 week, maar dit is veranderd doordat de statistieken uitwezen dat de meeste bestanden binnen 1 week al werden gedownload, hiervan zijn 65% van alle downloads al binnen 1 dag.

Ons advies?

Indien u tegen het uploadlimiet van uw mailprovider aan loopt, dan is WeTransfer de oplossing!

 

Rienk Warners
Qlic

Terug naar overzicht