Responsive Design (2)

Het is alweer enige tijd geleden dat ik een blog op de website heb geplaatst wat voornamelijk over responsive websites ging. Nu is het dan ook wel weer tijd dat ik hier een update over geef. Begin 2013 hebben wij de website BarentsKrans gerealiseerd, echter was dit nog een niet responsive website.

Ook BarentsKrans vond het tijd om met de ‘rage’ mee te gaan en heeft ons gevraagd hun huidige website net zo gebruiksvriendelijk te maken voor op de telefoon en tablet als op de desktop. Het resultaat mag er dan ook wezen! Na veel overleg met de klant zijn wij dan ook samen tot een resultaat gekomen waar wij alle twee zeer over te spreken zijn. Door middel van creatieve oplossingen hebben wij de website zo geschikt mogelijk gemaakt voor mobiele apparaten.

Zo hebben wij nieuwe pagina’s aangemaakt welke functioneren als een onderdeel van het navigatie menu. Via deze pagina kunt u doorklikken naar relevante onderwerp onder dat menu item.

Verder hebben wij er natuurlijk voor gezorgd dat het voor de desktop gebruiker helemaal niet zichtbaar zal zijn dat de website ‘vernieuwd’ was.

Neem gerust een kijkje op de website van BarentsKrans. Dan kunt u zelf zien waarom de meeste mensen nu kiezen voor een responsive website.

 

Rienk Warners
Qlic

Terug naar overzicht