In het FD: De tegenslag van toen, nu als hulpmiddel voor groeibedrijven

5 jaar geleden klopte de belastingdienst aan bij Qlic. Of we nog van plan waren om anderhalve ton aan belastingschuld over te maken...

Qlic, met Marijn Poelman (toen 21 jaar) aan het roer, was een jonge club IT enthousiasten die overal omzet in zagen. Online marketing, websites, software ontwikkeling, (game) hosting en zelfs een fysieke computerwinkel. Die computerwinkel bleek de duurste LOI cursus ooit. Een faillissement kon ternauwernood afgewend worden.

5 jaar later

Pakweg 5 jaar later ziet het er een stuk zonniger uit. Qlic heeft het gros van de activiteiten afgestoot en is uitgegroeid tot een bedrijf dat andere bedrijven helpt om efficiënter te werken door software op maat te ontwikkelen. Dit jaar behoort Qlic tot één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. De Key take aways van het succes? Houd focus, doe één ding en doe het goed. Meten is weten en gissen is missen.

Inzicht

"Als Qlic vijf jaar geleden de software had die we nu voor onze klanten maken, dan had de hele malaise met de belastingdienst voorkomen kunnen worden", aldus Marijn Poelman. De software die we bouwen biedt onze klanten realtime inzicht in hun cashflow, klanttevredenheid, de prestaties van de medewerkers en of de verschillende processen zo lopen als verwacht. Hierdoor weet je als organisatie altijd en overal aan welke knoppen er gedraaid moet worden om te blijven presteren.

Partner in groei

Qlic richt zich met name op groeibedrijven, omdat binnen groeibedrijven een enorme behoefte is om efficiënter te werken en om meer inzicht te krijgen in hoe het bedrijf er voor staat. We geloven dat duurzaam groeien gepaard gaat met software die naadloos aansluit op processen, zodat er efficiënter gewerkt kan worden, met beter inzicht en blije medewerkers als gevolg. Met deze visie hebben we tientallen groeibedrijven mogen helpen.

Doordat we deze groeibedrijven hebben kunnen helpen en zelf ook een groeibedrijf zijn, weten we maar al te goed wat de uitdagingen zijn waar groeibedrijven tegen aan lopen en hoe deze met behulp van software aangegaan kunnen worden.

De jonge club IT enthousiasten die overal omzet in zagen is uitgegroeid tot een club gefocusde professionele partners in groei.

Meer weten?

Wil je meer weten over de tegenslag van Qlic? Bekijk dan het artikel in het Financieel Dagblad. Geen abonnement op het Financieel Dagblad? Bekijk dan hier het artikel in PDF.

Wil je met ons sparren over een maatwerk software oplossing voor jouw bedrijf? Laat het ons weten en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

 

Wouter Stienstra
Qlic

Terug naar overzicht