Wat is CSS

CSS staat voor Cascading StyleSheets en is een opmaaktaal waarmee de opmaak van HTML-objecten kan worden aangepast. Zo bepaalt CSS onder andere de stijl, de kleur, de achtergrond en de breedte en hoogte van HTML-objecten. Waar HTML dus zorgt voor de structuur van een webpagina, bepaalt CSS de presentatie van HTML-objecten. Ter verduidelijking: een menubalk wordt gepositioneerd middels HTML en de opmaak van deze menubalk wordt vastgesteld met behulp van CSS. Zo kun je een menubalk bovenaan je website plaatsen (HTML), en deze de kleur rood geven (CSS). De onderstaande afbeelding laat zien hoe een deel van de website van Qlic eruitziet zonder CSS (links) en met CSS (rechts).

Website met en zonder CSS

De techniek achter CSS

CSS toekennen aan een HTML-object is eigenlijk niets anders dan het opsommen van verschillende opmaakelementen met daaraan de toegekende waarde. De lettertypegrootte wordt bepaald door het opmaakelement font-size met bijvoorbeeld de waarde 14px.

Qlic is gespecialiseerd in CSS

Met CSS en andere talen binnen het webdevelopment, zoals HTML, PHP en JavaScript, kun je een fraaie website in elkaar zetten. Heb je echter geen ervaring met het maken van websites, dan zul je vele boeken over programmeertalen moeten doorspitten, tot in den treure online tutorials moeten bekijken en waarschijnlijk zelfs cursussen moeten volgen. Kortom: het zal je veel tijd kosten om het je eigen te maken, tijd die je liever wil steken in het laten groeien van je bedrijf. Qlic neemt dit werk uit handen en bouwt je website met behulp van een contentmanagementsysteem. In een vrijblijvend gesprek leggen we de mogelijkheden aan je voor. Je website wordt uiteraard geheel naar jouw wens opgebouwd en ingericht. Bijkomend voordeel is dat je ook zélf gemakkelijk en snel aanpassingen kan doen aan je website, zodat deze altijd up-to-date blijft en hoog in de zoekmachines blijft verschijnen. Dit uiteraard zonder enige kennis van of ervaring met programmeertalen te hebben.

Meer weten over CSS ?