Wat is HTML

HTML is de afkorting van HyperText Markup Language en is de standaard opmaaktaal voor webpagina’s. Het is de taal waarmee webpagina’s worden gemaakt, die vervolgens kan worden bekeken op je browser. HTML is een stuk code waarmee je de structuur van een webpagina bepaalt. Zo kunnen titels, tekstblokken, menu’s, paragrafen, scripts en dergelijke op de webpagina worden gepositioneerd. Met andere woorden, HTML geeft aan de browser door hoe de pagina moet worden weergegeven.

De techniek achter HTML

Zo’n HTML-code is opgebouwd uit elementen. Een element bevat verschillende tags, codes die zich bevinden tussen ‘<’ en ‘>’, namelijk de activering (een begintag), de inhoud en de beëindiging (de eindtag). Een paragraaf bijvoorbeeld begint met <P> en eindigt met </P>. De tekst die geschreven staat tussen ‘<P>’ en </P> vormt dan de paragraaf.

Qlic is gespecialiseerd in HTML

Met HTML en andere talen binnen het webdevelopment, zoals CSS, PHP en JavaScript, kun je een fraaie website in elkaar zetten. Heb je echter geen ervaring met het maken van websites, dan zul je vele boeken over programmeertalen moeten doorspitten, tot in den treure online tutorials moeten bekijken en waarschijnlijk zelfs cursussen moeten volgen. Kortom: het zal je veel tijd kosten om het je eigen te maken, tijd die je liever wil steken in het laten groeien van je bedrijf. Qlic neemt dit werk uit handen en bouwt je website met behulp van een contentmanagementsysteem. In een vrijblijvend gesprek leggen we de mogelijkheden aan je voor. Je website wordt uiteraard geheel naar jouw wens opgebouwd en ingericht. Bijkomend voordeel is dat je ook zélf gemakkelijk en snel aanpassingen kan doen aan je website, zodat deze altijd up-to-date blijft en hoog in de zoekmachines blijft verschijnen. Dit uiteraard zonder enige kennis van of ervaring met programmeertalen te hebben.

Meer weten over HTML ?