Wat is JavaScript

Net als CSS is JavaScript een scripttaal. Met JavaScript worden webpagina’s interactief gemaakt. Zo kun je bezoekers vragen hun naam in te voeren, waarna zij vervolgens op elke webpagina (of welke plek op de website dan ook) met hun naam worden aangesproken. Daarnaast kun je het gebruiken om een slider of diavoorstelling op je webpagina te zetten. Tevens wordt JavaScript gebruikt voor het ontwikkelen van webapplicaties.

De techniek achter JavaScript

JavaScript kan worden gebruikt als client-side scripttaal en als server-side scripttaal. Bij een server-side scripttaal krijgt de bezoeker alleen de output van de code te zien; bij een client-side scripttaal kan de bezoeker de code wel bekijken. Met JavaScript als client-side scripttaal wordt het script door middel van HTML overgebracht naar de browser, waar de code vervolgens wordt uitgevoerd. Met JavaScript als server-side scripttaal kunnen programma’s worden geschreven waarvan de code door de server wordt uitgevoerd. Het voordeel hiervan is dat alle browsers, dus ook browsers die JavaScript niet ondersteunen, gebruik kunnen maken van JavaScript-toepassingen.

Qlic is gespecialiseerd in JavaScript

Webdevelopers bij Qlic hebben met behulp van JavaScript websitetoepassingen als single page applications ontwikkeld. Ook webapplicaties worden bij Qlic met behulp van JavaScript ontwikkeld. Voorbeelden zijn CRM- en ERP-systemen, planningssoftware, facturatiesoftware, urenregistratiemodules en rapportagetools. Heb je zelf geen ervaring met het maken van websites en/of webapplicaties, dan ben je bij Qlic aan het juiste adres. Qlic neemt dit werk uit handen en bouwt je website of webapplicatie geheel naar jouw wens, zodat jij je tijd kan besteden aan het laten groeien van je bedrijf.

Meer weten over JavaScript ?