Wat is Laravel

Laravel is een open source framework dat is geschreven in de scripttaal PHP. Open source houdt in dat het framework door iedereen vrij te kopiëren en aan te passen is. Met behulp van Laravel kunnen bepaalde activiteiten worden geautomatiseerd, zodat veel tijd en geld bespaard kan worden met het ontwerpen van webapplicaties. Zonder Laravel moeten codes handmatig worden geschreven; met Laravel kunnen functionaliteiten binnen een paar minuten in de webapplicatie gebouwd worden omdat hiervoor een framework gebruikt kan worden.

De techniek achter Laravel

Laravel is gebaseerd op de MVC-structuur. MVC staat voor model, view en controller. Het model beheert gegevens in een database. De controller kan gezien worden als een aansturingsmechanisme. Dit mechanisme haalt gegevens uit het model, die vervolgens door het view-mechanisme worden weergegeven. De view ten slotte toont de opdracht van de controller, meestal in de vorm van een HTML-webpagina. Laravel beschikt daarnaast over een ORM, de afkorting van Object Relational Mapping. Een ORM kan met behulp van de modellen uit de MVC-structuur makkelijker data uit de database uitlezen.

Qlic is gespecialiseerd in Laravel

Webdevelopers bij Qlic hebben met behulp van Laravel verschillende webapplicaties ontwikkeld. Voorbeelden zijn CRM- en ERP-systemen, planningssoftware, facturatiesoftware, urenregistratiemodules en rapportagetools. Heb je zelf geen ervaring met het maken van websites en/of webapplicaties, dan ben je bij Qlic aan het juiste adres. Qlic neemt dit werk uit handen en bouwt je website of webapplicatie geheel naar jouw wens. In een vrijblijvend gesprek leggen we de mogelijkheden aan je voor.

Meer weten over Laravel ?