Wat is MySQL

MySQL is een relationele database die vaak in combinatie met PHP wordt gebruikt. Het is een open source database, wat inhoudt dat het door iedereen vrij te kopiëren en aan te passen is. Een relationele database zoals MySQL slaat gegevens efficiënt op, waardoor een wijziging of verwijdering van informatie altijd maar op één plek hoeft te gebeuren. De MySQL-database maakt gebruik van Structured Query Language (SQL), de meest gebruikte taal voor het beheren en toevoegen van content in de database. Met behulp van PHP worden gegevens opgeslagen in de MySQL-database. Dit kunnen gegevens (statistieken) zijn over websitebezoekers. Ook kan er met de informatie in de database een gehele website gevuld worden. Een database met data over bijvoorbeeld tuinplanten kan worden ingeladen in MySQL en via PHP op de website worden geladen, zodat een website over tuinieren verschillende tuinplanten kan tonen.

Qlic is gespecialiseerd in MySQL

De websites en webapplicaties die Qlic ontwikkelt hebben allemaal een achterliggende MySQL-database om hieruit gegevens op te halen. Heb je zelf geen ervaring met het maken van websites en/of webapplicaties, dan ben je bij Qlic aan het juiste adres. Qlic neemt dit werk uit handen en bouwt je website of webapplicatie geheel naar jouw wens. In een vrijblijvend gesprek leggen we graag de mogelijkheden aan je voor.

Meer weten over MySQL ?