Wat is SOAP

SOAP is een protocol voor het uitwisselen van gegevens op internet tussen meerdere partijen. De afkorting staat voor Simple Object Access Protocol. SOAP is een XML-bericht. Met SOAP kan een partij die voor het maken van bijvoorbeeld facturen systeem A gebruikt een factuur sturen naar een partij die hiervoor systeem B hanteert. SOAP is namelijk een systeemonafhankelijk protocol dat het mogelijk maakt dat elke partij, onafhankelijk van programmeertaal, technologie, apparaat en technische implementatie, het XML-bericht kan lezen.

De techniek achter SOAP

Het SOAP-protocol bestaat uit drie onderdelen: 1) een envelop met een raamwerk dat beschrijft wat er in het bericht staat en hoe die inhoud verwerkt moet worden, 2) een set van codeerregels en 3) de data van het bericht, met andere woorden, de brief in de envelop. De afbeelding geeft de structuur van een SOAP-protocol weer.

SOAP

Qlic is gespecialiseerd in SOAP

Heb je zelf geen ervaring met protocollen als SOAP? Dan ben je bij Qlic aan het juiste adres! Qlic bouwt je website of webapplicatie op maat en geheel naar jouw wens! In een vrijblijvend gesprek kun je je wensen kenbaar maken en leggen wij alle opties aan je voor.

Meer weten over SOAP ?