Webapplicaties

Online e-mail, intranet, een webshop, online aanmelden voor beurzen, internetbankieren, of het registreren van uren. Zo maar een aantal voorbeelden van webapplicaties die veel worden gebruikt.

Qlic bouwt webapplicaties. We kunnen ze bouwen vanuit bestaande systemen, echter bouwen we ze het liefst op maat.

webapplicaties-sgze.jpg
webapplicaties-ew-agenda.jpg
webapplicaties-voiped.jpg
webapplicaties-energiewonen.jpg

Ik wil een webapplicatie laten maken

Efficiëntie door techniek

Het voordeel van webapplicaties is de beschikbaarheid waar dan ook ter wereld. Data en systemen zijn te alle tijde toegankelijk.

Een webapplicatie is een technisch complex systeem wat wordt omgebouwd tot een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke omgeving die door middel van het internet te benaderen is. De gebruikers kunnen op een eenvoudige manier doen wat ze moeten doen zonder dat dit veel tijd kost. Een webapplicatie kan zorgen voor een efficiëntere manier van werken.

Kortom, wij bouwen webapplicaties die doen wat ze moeten doen. Wij helpen je met het automatiseren van je bedrijfsprocessen, het creëren van efficiëntie of het gebruikersvriendelijker maken van de werkomgeving.

Wat zijn de voordelen van webapplicaties?

 • Efficiency, een webapplicatie vergroot de snelheid van werken, verkort communicatielijnen en automatiseert bedrijfsprocessen.
 • Het is makkelijk te integreren met andere websites, webshops of webservices.
 • Veiligheid. Als organisatie koop je een stuk zekerheid en veiligheid. De data worden opgeslagen op een webserver binnen een datacentrum. Bedrijfszekerheid en van de gegevens wordt elke dag een back-up gemaakt.
 • Hierdoor altijd up-to-date met de meest recente informatie.
 • Geen ellenlange software installatieprocessen maar op elke computer beschikbaar, het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding.
 • Updates van de software hoeven niet op elke computer apart te worden gedaan. Iedereen heeft bij het opnieuw inloggen gelijk beschikking over de meest recente versie.
 • Een webapplicatie beschikbaar voor Windows, Apple, Linux, etc.

Stappen voor een webapplicatie

 • Afspraak

  Eerst plannen we een afspraak in. Tijdens dit gesprek zetten we duidelijk op papier wat de huidige manier van werken is binnen je organisatie. Het belangrijkste aspect is het in kaart brengen van de problemen en beperktheden en hoe dit wordt ervaren.

 • In kaart brengen wensen en eisen

  De vervolgstap is het in kaart brengen van de wensen en eisen. Qlic zal hierin meedenken en waar nodig adviseren.

 • Indicatieve richtprijs maatwerk applicatie
 • Groeperen werkzaamheden

  Wanneer alles op papier staat zal Qlic de uit te voeren werkzaamheden gaan groeperen. Per groep zal een urenschatting gemaakt worden. Op deze manier is het maatwerk pakket in fases te realiseren. En kan er eerder worden gestart met bouwen.

 • Communicatie

  Tijdens het gehele proces word je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Ook worden evaluatie/feedback afspraken ingepland. Tijdens deze momenten word je op de hoogte gesteld van de stand van zaken en worden items als vormgeving en indeling besproken.

 • Oplevering concepten

  Gedurende het proces zullen er op enkele momenten concept systemen worden opgeleverd. Dit zorgt ervoor dat je controle houdt over de te ontwikkelen software. Na het opleveren van een concept vindt een evaluatie plaats. Aan de hand van dit gesprek wordt weer verder gebouwd aan je applicatie.

 • Definitieve oplevering

  Uiteindelijk wordt de applicatie opgeleverd. Hierna vindt nog één ronde aan evaluatie en feedback plaats. Aanpassingen worden doorgevoerd en kan het systeem worden geïntegreerd binnen je organisatie.

 • Ondersteuning

  Bij al onze projecten is het mogelijk om een support contract af te sluiten. Hiermee zorgt u ervoor dat Qlic met voorrang kijkt naar eventuele problemen/wijzigingen en vragen in uw applicatie.

Ik wil mijn bedrijfsprocessen automatiseren

Maatwerk applicaties

Als ondernemer heb je vaak specifieke wensen. Een proces moet geautomatiseerd worden, je wilt extra service op je website of een applicatie laten maken specifiek voor een deel van je werknemers. Dit op een unieke innovatieve werkwijze die zich onderscheidt van de concurrenten. Qlic maakt dit stuk unieke software op maat.

Lees meer

CRM/ERP (Op maat)

Een belangrijk onderdeel bij het verwerken van je klantgegevens is het CRM of ERP systeem. Op de markt zijn vele kant en klare systemen te krijgen. Qlic heeft zich gespecialiseerd in de systemen die net wat meer vragen. Maatwerk CRM of ERP. Deze systemen passen bij de organisatie in plaats van andersom.

Lees meer

Koppelingen (API's)

Wanneer je een website hebt of een programma hebt laten ontwikkelen wil je op een gegeven moment de mogelijkheid benutten tot het koppelen van gegevens. Een bezoeker moet kunnen inloggen en gegevens moeten vanuit een facebookaccount worden overgenomen. Een locatie moet worden achterhaald via google maps en worden ingelezen in een app. Qlic weet dit te realiseren.

Lees meer

Wat we ook doen

De mogelijkheden bij Qlic zijn eindeloos. Van intranetten tot geautomatiseerde informatie borden in een ontvangst hal, van aanmeldportals bij een ingang tot het koppelen van systemen, management rapportages die verwerkt moeten worden of het laten ontwikkelen van een customer portal. We vertellen je graag over het werk wat we nog meer doen.

Qlic heeft ons uitstekend geholpen met onze website. Snelle en goede service en een site die goed werkt!

Marc Wessels / Scriptplus