Koppelingen met andere systemen (API's)

Een API (Application Programming Interface) stelt programma’s en/of websites in staat om onderling gegevens uit te kunnen wisselen. Google heeft bijvoorbeeld de Maps API: de gebruiker stuurt een verzoek naar Google met bepaalde parameters, bijvoorbeeld een plaats, straat en een huisnummer, Google verwerkt deze gegevens en stuurt vervolgens een antwoord terug in de vorm van coördinaten die op de kaart van Google kunnen worden gepresenteerd.

Hetzelfde geldt voor applicaties die Qlic ontwikkelt. Qlic stelt klanten van opdrachtgevers in staat om data in hun systeem in te schieten en/of uit te lezen. Qlic kan echter ook zelf koppelingen maken met API’s van derde partijen, bijvoorbeeld met boekhoudpakketten voor automatische facturatie en Google voor Maps. Veelgemaakte koppelingen worden bijvoorbeeld gemaakt vanuit Twinfield, Exact Online, SnelStart en Mail Exchange.

Je wil een integratie met... ?




Wat is het nut van een koppeling?

API’s zijn niet meer weg te denken. Waarschijnlijk kom je er zelf dagelijks mee in contact zonder daar ook maar iets van te merken. Een voorbeeld hiervan is het inloggen of registreren op websites. Veel van deze sites geven tegenwoordig de optie om in te loggen via bijvoorbeeld Facebook, LinkedIn en Google+. Dit gaat allemaal via API’s!

Qlic helpt je graag bij het tot stand brengen van een API voor jouw applicatie! Neem hiervoor contact op met een van onze medewerkers.




Technische informatie over API's

Een API is te zien als een op zichzelf staande sectie van de applicatie. Deze wordt over het algemeen dan ook niet aangeroepen via de browser, maar via back-endcode. Daarnaast is een API vrijwel altijd voorzien van autorisatie. Zo wordt voorkomen dat iedereen bij eventueel gevoelige data kan.

Bij Qlic werken we op de back-endafdeling voornamelijk met het framework Laravel. Dit framework heeft een duidelijke onderscheid tussen de reguliere 'webroutes', en de 'API-routes'. De webroutes zijn de bekende paden die via de browser te benaderen zijn. Een voorbeeld is qlic.nl/contact. Bij de API-routes wordt veelal gebruik gemaakt van een /api/v1/-aanduiding, bijvoorbeeld qlic.nl/api/v1/fetch-data. Het aanroepen van deze fictieve url in de browser zal een foutmelding retourneren doordat er geen autorisatiewaarden zijn meegestuurd. Wanneer de bovenstaande API-url wordt geanalyseerd valt als eerste op dat het om een API gaat. Als tweede valt op dat er verbinding wordt gemaakt met v1, de eerste versie van de API. Dit heeft als voordeel dat er simultaan aan de de v1 een eventuele v2 ontwikkeld kan worden, waardoor eventuele transities zonder interrupties kunnen plaatsvinden.

Meerdere systemen koppelen of je betalingsprovider implementeren?

Maatwerkapplicaties

Als ondernemer heb je vaak specifieke wensen. Een proces moet geautomatiseerd worden, je wil extra service op je website of er moet een applicatie specifiek voor een deel van je werknemers worden gemaakt. Dit wil je uiteraard op een unieke innovatieve werkwijze die zich onderscheidt van de concurrenten. Qlic maakt deze unieke software op maat.

Lees meer

CRM/ERP (Op maat)

Een belangrijk middel bij het verwerken van klantgegevens is het CRM- of ERP-systeem. Op de markt zijn vele kant-en-klare systemen te krijgen. Qlic heeft zich gespecialiseerd in maatwerk CRM- en ERP-systemen, systemen die nét wat meer vragen. Qlic zorgt ervoor dat deze systemen naadloos aansluiten op jouw organisatie.

Lees meer

Koppelingen (API's)

Een API maakt het mogelijk om gegevens van verschillende softwareprogramma's te koppelen. Denk hierbij aan het overnemen van gegevens van een bezoeker vanuit zijn Facebookaccount wanneer hij inlogt of het inlezen van een locatie via Google Maps in een app. Qlic weet dit te realiseren.

Lees meer

Wat we ook doen

De mogelijkheden bij Qlic zijn eindeloos. Wij houden ons ook bezig met het ontwikkelen van intranet, met het bouwen van geautomatiseerde informatieborden in een ontvangsthal of aanmeldportals bij een ingang, met het koppelen van systemen, met managementrapportages die verwerkt moeten worden en met het ontwikkelen van een klantenportaal. We vertellen je graag meer over deze werkzaamheden.