Koppelingen met andere systemen (API's)

Een API stelt programma’s en/of websites in staat om onderling gegevens uit te kunnen wisselen.
Google heeft bijvoorbeeld de maps API, de gebruiker stuurt een verzoek naar google met bepaalde parameters, b.v. een plaats, straat en een huisnummer, google verwerkt deze gegevens en stuurt vervolgens een antwoord terug in de vorm van coördinaten welke op de kaart van google kan worden gepresenteerd.

Hetzelfde geld voor applicaties welke Qlic ontwikkeld, wij stellen klanten van opdrachtgevers in staat om data in hun systeem in te schieten en/of uit te lezen, of leggen juist zelf verbinding met API’s van derde partijen, denk aan boekhoud pakketten voor automatische facturatie, google voor maps etc. Veel gemaakte koppelingen worden bijvoorbeeld gemaakt vanuit Twinfield, exactonline, snelstart en mail exchange.

Je wilt een integratie met... ?
Wat is het nut van een koppeling

API’s zijn niet meer weg te denken en waarschijnlijk komt u er zelf ook dagelijks mee in contact zonder daar ook maar iets van te merken. Een voorbeeld hiervan is het inloggen of registreren op websites, veel van deze sites geven tegenwoordig de optie om in te loggen via facebook, linkedin, google+ etc. en dit gebeurd allemaal via API’s!

Qlic helpt u graag bij het tot stand brengen van een API voor uw applicatie, neem hiervoor contact op met een van onze medewerkers.
Technische informatie over API's

Een API is te zien als een op zichzelf staande sectie van de applicatie, deze wordt over het algemeen dan ook niet aangeroepen via de browser, maar via backend code. Daarnaast is een API vrijwel altijd voorzien van autorisatie, zo voorkomen we dat iedereen bij eventueel gevoelige data kan.

Bij Qlic werken we op de backend afdeling voornamelijk met het framework Laravel, dit framework heeft een duidelijke onderscheid tussen de reguliere “web” routes, en de “api” routes. De web routes zijn de bekende paden welke via de browser te benaderen zijn, een voorbeeld is b.v. qlic.nl/contact. Bij de api routes wordt veelal gebruik gemaakt van een /api/v1/ aanduiding, b.v. qlic.nl/api/v1/fetch-data, het aanroepen van deze fictieve url in de browser zal een foutmelding retourneren doordat er geen autorisatie waarden zijn meegestuurd. Wanneer we de bovenstaande api url ontleden valt als eerst op dat het om een api gaat, als tweede valt het op dat we verbinding maken met v1, de eerste versie van de api. Dit heeft als voordeel dat er simultaan aan de de v1 een eventuele v2 ontwikkeld kan worden, waardoor eventuele transities zonder interrupties kunnen plaatsvinden.

Meerdere systemen koppelen of je betalingsprovider implementeren?

Maatwerk applicaties

Als ondernemer heb je vaak specifieke wensen. Een proces moet geautomatiseerd worden, je wilt extra service op je website of een applicatie laten maken specifiek voor een deel van je werknemers. Dit op een unieke innovatieve werkwijze die zich onderscheidt van de concurrenten. Qlic maakt dit stuk unieke software op maat.

Lees meer

CRM/ERP (Op maat)

Een belangrijk onderdeel bij het verwerken van je klantgegevens is het CRM of ERP systeem. Op de markt zijn vele kant en klare systemen te krijgen. Qlic heeft zich gespecialiseerd in de systemen die net wat meer vragen. Maatwerk CRM of ERP. Deze systemen passen bij de organisatie in plaats van andersom.

Lees meer

Koppelingen (API's)

Wanneer je een website hebt of een programma hebt laten ontwikkelen wil je op een gegeven moment de mogelijkheid benutten tot het koppelen van gegevens. Een bezoeker moet kunnen inloggen en gegevens moeten vanuit een facebookaccount worden overgenomen. Een locatie moet worden achterhaald via google maps en worden ingelezen in een app. Qlic weet dit te realiseren.

Lees meer

Wat we ook doen

De mogelijkheden bij Qlic zijn eindeloos. Van intranetten tot geautomatiseerde informatie borden in een ontvangst hal, van aanmeldportals bij een ingang tot het koppelen van systemen, management rapportages die verwerkt moeten worden of het laten ontwikkelen van een customer portal. We vertellen je graag over het werk wat we nog meer doen.