Wat is PHP

PHP staat voor PHP: Hypertext Preprocessor en is een server-side scripttaal. PHP maakt gebruik van een database, van waaruit het de content en de opmaak van een webpagina ophaalt. Met PHP kunnen toepassingen als webshops, formulieren, inlogsystemen, contentmanagementsystemen of zoekmachines worden ontwikkeld. PHP genereert dynamische HTML-content gebaseerd op de input van de websitebezoeker. Dynamisch houdt in dat de webpagina wordt samengesteld op het moment dat de bezoeker daar om vraagt. Dit staat lijnrecht tegenover door HTML statisch gegenereerde webpagina’s, die al ingevuld zijn en voor elke bezoeker hetzelfde zijn.

De techniek achter PHP

PHP is een server-side scripttaal. Dit betekent dat de PHP-code op de server wordt uitgevoerd, in tegenstelling tot client-side talen als HTML, CSS en JavaScript die op de browser worden uitgevoerd. Bij een server-side scripttaal krijgt de bezoeker alleen de output van de code te zien; bij een client-side scripttaal kan de bezoeker de code wel bekijken. PHP genereert HTML-pagina’s gebaseerd op bepaalde logica in een PHP-script. De naam ‘Hypertext Preprocessor’ geeft het al aan: PHP verwerkt gegevens tot hypertext (HTML), zodat het resultaat van de code op de browser gelezen kan worden.

Qlic is gespecialiseerd in PHP

Webdevelopers bij Qlic hebben met behulp van PHP verschillende websitetoepassingen ontwikkeld, waaronder formulieren, webshops en contentmanagementsystemen. Ook webapplicaties worden bij Qlic met behulp van PHP ontwikkeld. Voorbeelden zijn CRM- en ERP-systemen, planningssoftware, facturatiesoftware, urenregistratiemodules en rapportagetools. Heb je zelf geen ervaring met het maken van (goed opgebouwde, moderne) websites en/of webapplicaties, dan ben je bij Qlic aan het juiste adres. Qlic neemt dit werk uit handen en bouwt je website of webapplicatie geheel naar jouw wens, zodat jij je tijd kan besteden aan het laten groeien van je bedrijf.

Meer weten over PHP ?