Twitter

Door Twitter aan je website te koppelen kunnen je websitebezoekers, afhankelijk van welke Twitter koppeling je aan je website koppelt, je meest recente tweets op je website zien, makkelijk je twitteraccount volgen, reageren op je tweets of je tweets retweeten. Hierdoor kun je zorgen voor meer volgers en dus voor een groter bereik met je Twitteraccount. Daarnaast kun je er ook voor kiezen dat je websitebezoekers de mogelijkheid hebben om je webpagina te delen op Twitter. Deze tweets krijgen hun volgers op hun tijdlijn te zien, waardoor je kunt zorgen voor meer websitebezoekers.

De koppelingen van Twitter

Twitter heeft verschillende koppelingen die aan je website gekoppeld kunnen worden:

Twitter deel-knop

Je kunt er voor kiezen om een Twitter deel-knop te plaatsen op je website. Vaak wordt dit gedaan door een ‘sharebalk’ op de website te plaatsen, met daarin de door jou gekozen social media logo’s van de social media kanalen waarop je websitebezoekers je pagina kunnen delen. Met slechts een paar klikken kunnen je websitebezoekers je pagina delen. Als ze nog niet zijn ingelogd, dan hoeven ze alleen nog even hun gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen voordat ze dit bericht kunnen delen.

Je meest recente tweets op je website

Met deze koppeling staan je meest recente tweets op je website. Wanneer je een nieuwe tweet met je volgers deelt komt deze ook automatisch op je website te staan. Zodra mensen op één van deze tweets klikken, worden ze doorgelinkt naar de twitterpagina van je bedrijf. Op deze manier kunnen mensen je makkelijk volgen.

Naast je eigen tweets kun je er ook voor kiezen dat je websitebezoekers ook tweets met een bepaalde hashtag van anderen te zien krijgen. Bijvoorbeeld een hashtag van de naam van je bedrijf.

Ik wil Twitter koppelen aan mijn website