Techniek

Techniek is een van de belangrijkste pijlers binnen SEO. Techniek zorgt ervoor dat Google je website gemakkelijk kan doorzoeken en dat Google kan begrijpen waar je website over gaat. Wanneer je website technisch niet goed is ingericht zal je website minder goed vindbaar zijn in een zoekmachine. Met techniek wordt de HTML-code bedoeld. Qlic kan je code zo maken dat deze aan alle eisen voldoet. Daarnaast kunnen we de huidige code van je website in kaart brengen en aan de hand daarvan adviseren hoe de code geoptimaliseerd kan worden.

De onderdelen van techniek bij SEO

  • Configuratie: de basisinstellingen van je website.
  • Websitestructuur.
  • De technische elementen van content.
  • Extra zichtbaarheid: verrijkte zoekresultaten door middel van rich snippets. Rich snippets zijn bijvoorbeeld personen, evenementen, video’s, reviews, ratings, producten en prijzen.

Crawlen

Crawlen is het doorzoeken van een website door Google. Hierbij probeert Google je website te begrijpen. De opbouw van de achterliggende techniek van je website speelt hierbij een heel belangrijke rol. De broncode moet op de juiste manier zijn opgebouwd. Daarom streeft Qlic bij de bouw van een website/webshop naar perfectie in code. Qlic houdt rekening met het crawlen.

Laadsnelheid

Een ander belangrijk punt is de snelheid van je website. Wanneer Google je website indexeert wordt er gekeken naar de laadsnelheid. Deze snelheid wordt bepaald door de achterliggende techniek van je website.

Technische SEO-analyse

Qlic kan je huidige website of webshop technisch beoordelen. Dit doen we door middel van een technische SEO-analyse. Hierbij kijken we naar de techniek van je website. Aan de hand van de technische SEO-analyse stellen we een plan op om je website te optimaliseren.

Voor meer informatie over een technische SEO-analyse kun je contact met ons opnemen. Je mag natuurlijk ook je gegevens achterlaten in ons contactformulier. Je wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld door een van onze medewerkers. Wellicht kunnen we dan een afspraak inplannen en de mogelijkheden bespreken.

Technische SEO-optimalisatie is essentieel, wil je dit ook?